Het leven is maakbaar. Dat is wat krachttraining mij heeft geleerd.

‘Hard work pays off’. Een quote die je vast wel eens hebt gehoord. Ik heb geleerd dat ‘Consistent work pays off’ beter bij mij past. Door consistent te trainen en kleine veranderingen te maken heb ik geleerd dat ik een leven kan leiden waar ik gelukkig van word. Zo ben ik alleen niet begonnen…

Ik begon ooit met krachttraining of ‘fitness’ zoals ik het destijds noemde, met dezelfde reden waarom zovelen starten met fitness: er beter uitzien. Ik voetbalde van jongs af aan, maar echt atletisch was ik niet en zo zag ik er ook zeker niet uit. Ik wilde gespierd zijn en er atletisch uit zien. Ik pakte dit echter op de slechtst mogelijke manier aan: met veel cardio (naast 3x/week voetballen), sporadisch een dumbbell aanraken en weinig eten, veel salades en restricties. Met als resultaat: ik woog 69 kilo. 69 kilo terwijl ik 1 meter 92 lang ben. Ik was graatmager geworden en nog niet eens echt gespierd.

Ik moest hard werken en verwachtte binnen 1, 2 of 3 trainingen resultaat te zien. Hierdoor werd ik inconsistent met mijn trainingen. Jammer, want juist in de periode dat je start met krachttraining boek je het snelst resultaat. Resultaat in: meer kilo’s op de halter. Hier lette ik echter niet op. Ik was meer bezig met hoe ik er in de spiegel uitzag.

Tijdens de opleiding tot diëtist leerde ik dat het vooral draait om volhouden. Volhouden van nieuwe en betere gewoontes. Wil je immers blijvend je lichaam veranderen, dan zal je nieuwe en betere gewoontes móéten volhouden. Dit ging ik toepassen in mijn dagelijks leven. Ik leerde dat training, voeding en rust en herstel allemaal even belangrijk zijn om resultaat te behalen én een gelukkig leven te leiden. Zo ging ik me tijdens mijn trainingen richten op sterker worden. Dit zorgde ervoor dat ik structureel ging trainen, betere keuzes ging maken in mijn voedingspatroon en een goed slaapritme ging hanteren. Dit laatste zorgde er tevens voor dat de slaapproblemen die ik van jongs af aan had veel minder vaak voorkwamen. Win/win.

Nu een aantal jaren verder heeft structureel trainen geleid tot een beter fysiek, maar ook tot het leren van nieuwe vaardigheden, de snatch en clean & jerk en tot het beoefenen van een nieuwe sport: gewichtheffen. Betere keuzes in mijn voedingspatroon hebben geleid tot méér eten om mijn trainingen én actieve leefstijl van energie te voorzien. Tevens ervaar ik hierdoor zelden een gevoel van vermoeidheid, maar ben ik juist energiek en klaar voor actie. Een goed slaapritme heeft ertoe geleid dat ik mijn slaapproblemen voor het grootste deel de kop in kan drukken, maar ook vaak en geconcentreerd kan trainen. Jaar na jaar, resultaat op resultaat.

‘Consistentie betaalt zich uit’. Dit is het eerste dat jij bij mij leert.

 

  • In 2019 afgestudeerd als diëtist;
  • 1,5 jaar ervaring opgedaan bij de KNVB als diëtist i.o.;
  • Sport: gewichtheffen, tot mijn 26e gevoetbald;
  • Van 17e tot 25e trainer/coach voetbal (3e klasse t/m 3e divisie jeugd);
  • Sinds eind 2018 werkzaam als fitnesstrainer bij My35’ Nijmegen;
  • Sinds eind 2019 werkzaam als personal trainer en diëtist onder de naam Loewie PT;
  • Andere hobby’s zijn: freediven, surfen, zwemmen, lezen over krachttraining, mindset, voeding en geschiedenis en reizen met mijn vriendin Rinke.